Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 03.02.2014.
20:29
Srna A
Hrvatska najnovija istoriografija pokušava da vrši reviziju dešavanja iz Drugog svetskog rata i niveliše činjenice o genocidu nad Srbima, upozorava direktor Muzeja žrtava genocida u Beogradu Veljko Đurić. On smatra da "do danas postoji istorijski kontinuitet hrvatske politike prema srpskom narodu, koji je u NDH bio kristalno jasan: trećinu pobiti, trećinu proterati, a trećinu pokrstiti".
Ponedeljak 03.02.2014.20:33
Ovi kroati najgori od svih Srba. Ja takvu mrznju nikad nisam video
Ponedeljak 03.02.2014.20:40
а уснија рече да ће му требати њихова помоћ да промени србију ?? је/ем те судбино, што га не завеја у оном снегу....
Utorak 04.02.2014.01:33
Snaga Jad Vasema nije u memorijalnom centru nego u Jevrejskoj naciji a njena snaga u najcelicnijoj drzavi sveta - Izraelu. Mi nismo ni nacija ni drzava. Uzeli su nam i jedno i drugo 1918, to jest 1903. kad smo sklopili pakt sa djavolom. Smrt u goletima Albanije, srbokatolicke ustase i komunizam su samo posledice. Vas matori i nedostojni Kodza bi bas voleo da gresi. P.S. Srbi katolici tzv Hrvati su u svakom slucaju najljigavija gamad i otpad Srpskoga naroda. Tu ne mislim na par iskrenih i nesrecnih pokajnika koje poreklo non-stop vraca na ovaj srpski portal.
Utorak 04.02.2014.09:26
КОРПА СА ОСТРИГАМА (Из XII поглавља Малапартеовог Kaputta) "У априлу 1941, ја сам из Београда отишао у Загреб. Рат против Југославије се завршио пре неколико дана, Слободна држава Хрватска је тек рођена, у Загребу је већ владао Анте Павелић са својим бандама усташа. Кад сам видео Анту Павелића први пут, оценио сам да је добар, да је основни елемент његовог карактера била људскост, једноставна и племенита, сачињена од стидљивости и хришћанске љубави према ближњима. Његов глас је био дубок, музикалан, веома пријатан. Причао је на италијанском, полако, са незнатним тосканским акцентом: причао ми је о Фиренци, Сијени, где је дуги низ година био у егзилу.
Utorak 04.02.2014.09:28
А ја сам мислио, слушајући га, да је управо био терориста који је проузроковао убиство југословенског краља Александра, да је управо тај човек коме је на терету убиство Бартуа. Анте Павелић ме је гледао са својим црним и продорним очима, и покрећући своје монструозне уши, говорио ми је: "Ја ћу владати мојим народом са добротом и праведношћу" Неколико месеци касније, на крају лета 1941, ја сам се враћао из Русије, уморан, болестан, после дугих месеци проведених у прашини и блату бескрајне равнице између Дњестра и Дњепра. Зауставио сам се у Букурешту да се одморим који дан. Напустио сам Букурешт, у Будимпешти сам се задржао само неколико сати и наставио сам за Загреб...
Utorak 04.02.2014.09:30
Прошло је подуже времена од како сам видео Анту Павелића. Када сам ушао у његов студио, приметио сам да је променио место намештаја. Док смо разговарали, ја сам посматрао корпу од врбовог прућа, постављену на његовом столу, на левој страни од Поглавника. Поклопац је био подигнут, видело се да је корпа била пуна морских плодова, тако су ми изгледали, рекао бих остриге, али извађене из љуштуре..., “То су остриге из Далмације?” упитао сам Поглавника. Анте Павелић је подигао поклопац корпе и показујући те морске плодове, ту љигаву и пихтијасту масу острига, рекао је, осмехујући се, са тим својим добрим и уморним осмехом. “То је поклон мојих верних усташа: двадесет килограма људских очију.““

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)